Genvägar: JD:REA | JD:REK | JD:Rekommenderad | JD:Rekommenderade

Järnvägsdata:Rekommenderade artiklar

Från Järnvägsdata

Rekommenderade artiklar på Järnvägsdata

Rekommenderad.svg
Rekommenderade artiklar är ett system för att märka artiklar som är välskrivna och ger en bra översikt av ämnet. Systemet med rekommenderade artiklar infördes den 26 augusti 2008.

Att märka artiklar som rekommenderade sker genom att 1) lägga in mallen {{Rekommenderad}} längst ner i artikeln i fråga, men ovanför kategorier. 2) Dessutom ska en motivering anges på artikelns diskussionssida under rubriken "Rekommenderad artikel: motivering", gärna med en länk till den här sidan. 3)[not 1]Järnvägsdata ska artikeln ges märkningen "Rekommenderad artikel" – genom att man klickar på redigeraknappen för Järnvägsdatalänkarna, trycker på den utmärkelsesilhuett som då syns efter den svenska länken, klickar och fyller i rätt sort – så att utmärkelsen syns i listan över artiklar på olika språk. 4) Slutligen skall artikeln manuellt läggas in i listan Järnvägsdata:Rekommenderade artiklar/Artiklar.

En bredare och mer utförlig form av kvalitetsgranskning krävs för status som bra och/eller utmärkt.

För närvarande finns det 5 rekommenderade artiklar av totalt 5 330 på svenskspråkiga Järnvägsdata. Det betyder att 1/1066 (eller &&&&&&&&&&&&&&00.&940000,094 procent) av artiklarna är rekommenderade. En liten grön stjärna (Rekommenderad.svg) i jämnhöjd med artikelnamnet i höger hörn betyder att artikeln är rekommenderad.

Fotnot

  1. Du behöver vara bekräftad användare på Järnvägsdata för att lägga till utmärkelser (bekräftad blir den som gjort femtio redigeringar på Järnvägsdata och vars användarkonto är äldre än fyra dagar). Ange ditt användarnamn på denna sida för att se vilka användarbehörighet du har.


En rekommenderad artikel …

  1. saknar åtgärdsmallar.
  2. … ger sammanhang, se Järnvägsdata:Skriv ut det självklara.
  3. … täcker in det viktigaste inom området.
  4. … har ett korrekt språk utan stav- eller grammatikfel.
  5. … ingår i wikistrukturen med wikilänkar, kategorier och eventuella interwikilänkar.
  6. … har en källförteckning och källbelägger helst de olika avsnitten genom noter.
  7. … har klarlagd upphovsrättsstatus för alla bilder som finns. En artikel helt utan bilder kan väljas till rekommenderad eller bra.
  8. … har ett objekt på Wikidata med länk till artikeln.


Innehåll
Rekommenderade artiklar
Samtliga rekommenderade artiklar återfinns även i Kategori:Rekommenderade artiklar. Listan är inkluderad från Järnvägsdata:Rekommenderade artiklar/Artiklar.


Geografi

Crystal Clear app browser.png

Historia

Crystal Clear app kworldclock.png

Kultur

Crystal Clear app kcoloredit.png

Naturvetenskap

Nuvola apps kalzium.png

Samhälle

Amsn icon 0.97.png

Teknik

Crystal Clear action run.png

Listor

Incomplete list.png