Järnvägsdata:Utvald artikel

Från Järnvägsdata


Dagens utvalda artikel

Symbolen för utmärkta artiklar.

På huvudsidan finns sektionen "Dagens utvalda artikel" där en sammanfattning av en av Järnvägsdatas utmärkta artiklar (Symbolen för utmärkta artiklar.) presenteras, olika för varje dag. Dessa artiklar har genomgått en grundlig granskningsprocess för att försäkra att det möter de högsta standarder och kan tjäna som ett exempel på våra slutliga mål.

Om du upptäcker ett fel i en artikelsammanfattning får du gärna rätta till felet själv genom att klicka på länken "Redigera" under artikelsammanfattning. Om du upptäcker ett faktafel i en artikelsammanfattning om en nu levande person måste du ange en källhänvisning i sammanfattningsfältet, enligt en av Järnvägsdatas policyer (undantaget rättning av stavfel). Det går dock inte att ange källhänvisningen i själva artikelsammanfattningen.

Vilka datum olika artiklar visas schemaläggs av mallen {{Utvald artikel}}. Fler utmärkta artiklar listas på sidan Järnvägsdata:Utmärkta artiklar.

Rensa denna sidas cache

Dagens utvalda artikel

Lindås 001.JPG

Lindås var en hållplats i Emmaboda kommun. Trafikplatsen ingår i sträckningen Emmaboda-Nybro-Kalmar, Bandel 534 och hade bannamnet Kalmar Järnväg. ► Läs mer

Morgondagens utvalda artikel

Jokkmokks marknad 01.jpg

Norrland är den nordligaste och till ytan största av Sveriges tre landsdelar och definieras traditionellt av nio landskap: Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.Norrland har en landarea på 242 735 km² ► Läs mer