Merresor

Från Järnvägsdata
Merresor
Typtrafikföretag
HuvudkontorSverige
Tjänsterbuss- och tågresor

Merresor AB är Transdev-koncernens bolag för kommersiell kollektivtrafik i Sverige. De producerar resor med buss och tåg samt trafikledning och ersättningstrafik med buss. Företaget består av tre olika affärer där varumärken som Båtbussarna, Snälltåget och Bussakuten ingår.

Varje år görs 6 miljoner resor med Merresor. Omsättningen är ca 700 miljoner kronor och företaget sysselsätter 600 personer[1].

Tidigare verksamhet

Merresor var tidigare en tågoperatör som till hälften ägdes av People travel group i den nuvarande Transdev-koncernen och den andra hälften ägdes av SJ.

MerResor bedrev tågtrafik i Värmland på uppdrag av Värmlandstrafik AB mellan juni 2004 och december 2009 då Tågkompaniet tog över.[2][3] Man körde även resandetåg på sträckan Karlstad-Göteborg på uppdrag av SJ AB fram till sommaren 2005.

Merresor tog även över trafiken på Krösatågen i Småland på uppdrag av Jönköpings Länstrafik, Hallandstrafiken, Länstrafiken Kronoberg och Rikstrafiken från den 28 april 2005 i samband med BK-TÅG:s konkurs till den 11 december 2010. Därefter tog DSB Småland över trafikuppdraget.

Företaget ägde varumärket Flygbussarna mellan 2007 och 2019, då det såldes till Vy Travel AB.

Referenser

Externa länkar