Portal:Utvalt innehåll

Från Järnvägsdata


Utvalt innehåll på Järnvägsdata

Symbolen för utmärkta artiklar.

Järnvägsdatas utvalda innehåll kan vara välskrivna artiklar, förklarande bilder, fördjupande listor eller tydliga portaler. Alla har de gemensamt att de visar det finslipade resultatet av de samarbeten som driver Järnvägsdata.

Allt utvalt innehåll genomgår en grundlig granskningsprocess av Järnvägsdatas användare. Om du är registrerad användare får du lägga din röst på någon av de artiklar som nomineras just nu.

En liten guldstjärna (Symbolen för utmärkta artiklar.) strax höger om rubriken på en sida indikerar att sidan du besöker är utmärkt. En liten blå stjärna (Symbolen för bra artiklar.) betyder att den är bra. Dessutom finns en liten grön stjärna (Symbolen för rekommenderade artiklar.) som utgör de rekommenderade artiklarna. Rekommenderade artiklar har av enskilda användare ansetts vara läsvärda och ha en bra täckning av artikelämnet. De har alltså, till skillnad från de utmärkta och bra artiklarna, inte varit föremål för någon omröstning.

Vill du se ett annat urval av artiklar? Ladda om sidan här.

Utmärkt artikel

Järnvägsdata:Utvald artikel/Wales historia

Utmärkt portal

Portal:DanmarkDanmark
Danmark

Bra artiklar

Rekommenderade artiklar

Utmärkt bild

Camera-photo.svgSölvesborg station 2015 September Foto: Jan Karlsson

Sölvesborg var en station bland annat på banan Sölvesborg-Olofström-Älmhult Järnväg.

Utmärkt lista

Metroid är en datorspelsserie med science fiction-tema utgiven av Nintendo. Det första spelet, Metroid, släpptes i Japan den 6 augusti 1986, i Nordamerika i augusti 1987 och i PAL-regionen den 15 januari 1988. Serien har främst utvecklats av företagets förstapartsutvecklare, men även den dåvarande andraparten Fuse Games och tredjeparten Team Ninja har medverkat. Alla spel har dock utvecklats exklusivt för spelkonsoler av Nintendo, och sammanlagt består serien av elva stycken, exkluderat ett samlingsspel. Förutom spelen finns Metroid även som tecknad serie och manga samt att soundtrack släppta på CD finns tillgängliga.

Serien kretsar kring Samus Aran, en prisjägare som skyddar galaxen från framför allt Rymdpiraterna och deras planer på att i första hand utnyttja krafterna hos de eponyma Metroiderna. Spelupplägget blandar i regel element från skjut-, plattforms- och äventyrsspel, och serien är även känd för sitt icke-linjära spelsätt med tyngd på utforskning i öppna världar. Metroid är en av Nintendos mest framgångsrika datorspelsserier, med över 13 miljoner sålda spel 2007 och ett generellt väldigt starkt kritiskt mottagande. ► Läs mer

Dagens skandinaviska artikel


Det finns ingen Dagens skandinaviska artikel för idag.


Bra artikel

Järnvägsdata:Utvald artikel/Nikola Tesla
Redigera  Utvalt innehåll på Wikipedia  [[Järnvägsdata::Bra artiklar|Fler bra artiklar]]  [[Järnvägsdata::Artikelnomineringar|Nomineringar]]